خانه | چکیده شرح حال | سوابق تحصیلی | سوابق تجربی و استخدامی | کـتـاب‌های تألـیفـی | مـقـالات علمی چاپ شده |
مقالات كنفرانس‌ها و سمینارها (اکثراً چاپ شده در مجموعه مقالات مربوطه) |
بورس‌های تحصیلی و امتیازات تحقیقاتی اهدائی | برگزاری کارگاه‌های آموزشی |
سرپرستی پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و دکتری | پروژه‌های انجام شده | سمت‌های اجرایی |
دروس تدریس شده در دوره‌های ارشد و عالی | اطلاعات تماس

چکیده شرح حال

حسین وثوقی در تاریخ ۲۴ فروردین ماه ۱۳۲۱ در شهر اصفهان چشم به جهان گشود و به ترتیب در مدارس قدسیه، هاتف و دبیرستان ادب این شهر تحصیل کرد و در خرداد ۱۳۳۹ از دانشسرای اصفهان فارق التحصیل شد و از تاریخ دوم مهر ماه ۱۳۳۹ به استخدام رسمی وزارت آموزش در آمد. در تیر ماه سال ۱۳۴۴ موفق به اخذ درجه‌ی کارشناسی در رشته‌ی زبان و ادبیات انگلیسی از دانشکده‌ی ادبیات دانشگاه اصفهان شد و از شهریور ۱۳۴۴ خود را به عنوان دبیر آموزش و پرورش به بخش ده آموزش و پرورش تهران منتقل نمود، در نخستین دوره‌ی کارشناسی ارشد زبان‌شناسی همگانی دانشگاه تهران به تحصیل خود ادامه داد و در بهمن ماه ۱۳۴۶ توانست در کنکور دکتری همین رشته، به نخستین دوره‌ی دکتری زبان‌شناسی در ایران وارد شود و به تحصیلات خود ادامه دهد.

وثوقی پس از موفقیت در یک آزمون استفاده از بورس تبادل فرهنگی بین ایران و پاکستان، با کسب امتیاز رتبه‌ی اول، در سپتامبر ۱۹۶۸ برای یک دوره‌ی دو ساله به دانشگاه کراچی پاکستان اعزام شد و در رشته‌ی زبان و فرهنگ مقابله‌ای فارسی و اردو تحصیل و تحقیق کرد و پس از یک سال موفق به اخذ گواهینامه‌ی Post Graduate Diploma در زبان‌شناسی مقابله‌ای فارسی و اردو شد و دو مقاله از نتیجه‌ی تحقیق خود را در مجله‌ی هلال پاکستان به چاپ رسانید و سپس به ایران مراجعت کرد و به علت جنگ‌های داخلی و حکومت نظامی وقت از ادامه‌ی تحصیل در پاکستان انصراف داد.

نامبرده در سپتامبر ۱۹۷۰ (برابر شهریور ۱۳۴۹) پس از دریافت بورس تحصیلی از دانشگاه ایالتی ایلینوی آمریکا، برای تحصیل در دوره‌ی کارشناسی ارشد رشته‌ی TESL (آموزش انگلیسی به عنوان زبان دوم) و نیز به منظور کسب معلومات بیشتر و به‌روز در مورد موضوع رساله‌ی دکتری خود عازم آمریکا شد و ضمن تحصیل در مقابل دریافت بورس موظف به کار در آزمایشگاه زبان و سپس تدریس زبان فارسی با سمت Teaching Assistant در آن دانشگاه شد و سرانجام در اوت ۱۹۷۲ پس از اخذ مدرک کارشناسی ارشد به تهران مراجعت نمود و در دانشگاه تربیت معلم (که در آن زمان دانشسرای عالی نامیده می‌شد) به عنوان مربی استخدام شد و توانست از ادامه‌ی خدمت در وزارت آموزش و پرورش با داشتن ده سال سابقه‌ی خدمت استعفا دهد.

استاد وثوقی در تاریخ ۱۲ اردیبهشت ۱۳۵۴ از رساله‌ی دکتری خود در دانشگاه تهران دفاع کرد و به سمت استادیاری در دانشگاه تربیت معلم ارتقا پیدا کرد و دو ماه بعد به سمت مدیر گروه آمورشی زبان‌های خارجی آن دانشگاه منصوب شد. دو سال بعد، در سپتامبر ۱۹۷۷ (شهریور ۱۳۵۶) بار دیگر برای رفع نیازهای علمی و گرایش‌های تازه‌ی تحقیقاتی از طرف دانشگاه تربیت معلم عازم آمریکا و دانشگاه UCLA شد و نیز به خاطر ارائه‌ی طرح تحقیقاتی توانست از دفتر فولبرایت در ایران نیز کمک هزینه‌ی دیگری تحت عنوان Travel-Only Grant اخد نماید و در آن دانشگاه به مدت یک سال تحصیلی به یک دوره‌ی پر ثمر تحقیقی Post-Doctoral Research بپردازد. در طول همین سفر توانست در کنگره‌ی بزرگ TESOL که در مکزیکوسیتی، کشور مکزیک تشکیل می‌شد (در هفته‌ی اول آوریل ۱۹۷۸) حضور یابد و نیز یک سفر علمی یک هفته‌ای به هاوایی و به جزیره‌ی هونولولو، و همچنین در دوره‌ی دو ماهه‌ی Summer Session زبان‌شناسی کاربردی که با حضور برجسته‌ترین محققان این رشته در تابستان ۱۹۷۸ در دانشگاه ایالتی ایلینوی برگزار می‌شد شرکت کند. پس از بازگشت به ایران، نامبرده یک بار دیگر از مهر ۱۳۶۴ در سمت مدیر گروه زبان‌های خارجه‌ی دانشگاه تربیت معلم انجام وظیفه کرد و در تاریخ ۱۳۶۶/۵/۱ به درجه‌ی دانشیاری ارتقاء حاصل نمود و بالاخره از تاریخ ۱۳۷۷/۱۲/۱ به سمت استاد تمام آن دانشگاه ارتقاء یافت.

استاد وثوقی بار دیگر از اسفند ۱۳۸۴ به مدت یک ترم و برای به‌روز کردن معلومات خود در رشته‌ی ترجمه‌شناسی و زبان‌شناسی کاربردی و انجام یک پروژه‌ی تحقیقی مورد علاقه‌ی وافر خود به دعوت دانشگاه Warwick عازم انگلستان شد و ضمن مطالعات مستمر، تحقیقی را با عنوان An Index of Translation به انجام رسانید و نتیجه‌ی تحقیق خود را به صورت سخنرانی در حضور کلیه‌ی اعضای هیأت علمی و دانشجویان دوره‌ی عالی بخش آموزشی «فرهنگ مقایسه‌ای و ترجمه‌شناسی» آن دانشگاه ارائه نمود. نامبرده در پانزدهم اسفندماه ۱۳۸۵ از دانشگاه تربیت معلم تقاضای بازنشستگی کرد. از مهرماه ۱۳۸۶ از عضویت نیمه وقت به عضویت تمام وقت در دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال تغییر وضعیت داد و همکاری خود را با این دانشگاه همچنان ادامه می‌دهد، و سردبیری مجله‌ی انگلیسی زبان آن دانشگاه را نیز به عهده دارد. استاد وثوقی از حدود ۱۵ سال پیش به طور پاره وقت با دانشکده‌ی ادبیات و زبان‌های دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات نیز در تدریس، پایان‌نامه‌های ارشد و دکتری و نیز در سمت مدیر مسئول مجله‌ی انگلیسی زبان (Journal of English Studies) همکاری فعال داشته است. همکاری نامبرده با واحد تهران جنوب محدود است به بعهده گرفتن سردبیری مجله‌ی انگلیسی زبان آن واحد با عنوان Journal of Language and Translation که به سطح علمی-پژوهشی دانشگاه آزاد ارتقاء یافته است.